Atex handlampen

Er zijn verschillende soorten Atex handlampen die explosie veilig zijn op de markt. De keuze hangt af van de toepassing, omgeving en gebruik welke lamp u kiest.

Vrijwel de meest gekochten atex handlampen zijn oplaadbaar handlampen met een laadstation. Dit is practisch in gebruik en economisch. Mogelijk is te kiezen voor een laadstation op 230 V en 12 V. Daardoor is het laden van de lamp overal mogelijk. Zowel op een vaste locatie als in een gebouw of een mobiel voertuig.

Om conform te zijn met de ATEX-richtlijn moet de ATEX handlamp het CE-merkteken dragen voor gebruik in gevaarlijke zones. Op de lamp komen tevens de kwalificaties van het product uitdrukkelijk naar voren.

Veel Atex handlampen maken gebruik van een oplaadbare batterij. De meest gebruikte is nikkel-metaalhydride. De nikkel metaalhydride batterij, afkorting NiMH, is een oplaadbare batterij die lijkt op de nikkel waterstof accu. De NiMH accu gebruikt een waterstofabsorberende legering voor de negatieve elektrode in plaats van cadmium.

ATEX Oplaadbaar ATEX Niet Oplaadbaar
ATEX Oplaadbaar Serie ATEX Niet oplaadbaar Serie